Hoe maak ik gelakt of geëmailleerd metaal schoon?

Metaal in de keuken heeft vaak een beschermlaag van lak of email. Denk aan de branderdeksel van een gaskookplaat en aan de bakplaat of binnenkant van een oven of magnetron. Het is belangrijk om deze op de juiste manier schoon te maken.    


Voordat u verder gaat 

Lees vóór gebruik altijd de gebruiksaanwijzing van het schoonmaak- of onderhoudsmiddel. 


Wat is ons advies voor het schoonmaken van gelakt of geëmailleerd metaal? 

  • Zorg dat speciale middelen alleen in aanraking komen met het materiaal waarvoor ze zijn bedoeld. Zo beschadigt u geen andere materialen.  
  • Maak gelakt of geëmailleerd metaal iedere dag schoon met een schoonmaakdoek en een warm sopje van afwasmiddel of allesreiniger.  
  • Spoel na het schoonmaken het oppervlak altijd af met water en droog het af met een microvezeldoek.


Wat raden wij af voor het schoonmaken van gelakt of geëmailleerd metaal? 

Als u email op de verkeerde manier schoonmaakt of onderhoudt, barst het email en laten stukken los: 

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen, zoals Cif. 
  • Gebruik geen schuursponsjes. 
  • Behandel emaille of gelakte materialen niet met Staalfix; dat polijst.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.