Waarom maakt mijn vaatwasser een vreemd geluid?

Waarom maakt mijn vaatwasser een vreemd geluid? 

Een vaatwasser die een programma draait maakt verschillende geluiden. Hoor je een geluid dat je normaalgesproken niet hoort, controleer dan het volgende: 

 

Sproeiarmen 

Zorg dat de sproeiarmen vrij ronddraaien. Blokkeert de vaat één van de sproeiarmen? Dan tikt de arm tijdens het wassen tegen de vaat aan. 

Vervang een gebogen of gebroken sproeiarm, deze maakt geluid en beschadigt de vaatwasser. Bestel hier een nieuwe sproeiarm

 

Gebroken vaat 

Controleer of er een afgebroken stuk glas of ander materiaal/voorwerp los in de kuip ligt. Dit kan ook in het filter terecht komen, kijk het filter na en maak het filter schoon. Tijdens het wassen maken losse onderdelen of voorwerpen geluid. 

Je hoort in dit geval meestal een ratelend geluid. 

 

Technische problemen 

Een vaatwasser kan een vreemd geluid maken door technische problemen, zoals een gebroken water-inlaatklep, een versleten motor of een versleten pomp. Je hoort dit vaak aan een knarsend, brommend of zoemend geluid. Deze problemen los je niet zelf op. Maak een afspraak met een ATAG monteur


Welke geluiden horen bij een vaatwasser en zijn normaal? 

Tikken, bonken, klakken of zoemen zijn normale geluiden.  

  • Een sproeiarm draait ergens tegenaan, het serviesgoed tikt tegen elkaar tijdens het programma of de belading is ongelijk. Zorg voor een goede verdeling van de vaat.  
  • De drogerventilator of het regenereerventiel. 
  • Dosering van het glansspoelmiddel. 
  • Afpompen. 
  • De spoelpomp die wisselt tussen de sproeiarmen. 


Meer informatie 

Wat betekent het piepen van mijn vaatwasser?

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.