Wat doe ik als mijn afzuigkap een vreemd geluid maakt?

1. Is het toestel nieuw en is het geluid vanaf het begin aanwezig of hoort u geen verschil tussen de standen?
    • Vraag uw installateur om de afvoer na te kijken; een te kleine diameter of blokkade in de afvoer veroorzaken meer geluid.

2. Controleer of het filter goed is geplaatst.
    • Is het filter niet goed geplaatst? Plaats deze dan goed volgens de ATAG handleiding.

3. Heeft u ook een koolstoffilter? Vervang deze volgens de ATAG handleiding.
    • Bij een vol filter maakt uw afzuigkap meer geluid.
    • Een klassiek koolstoffilter geeft altijd meer luchtweerstand en daarom meer geluid. Dat is een eigenschap van een koolstoffilter. U kunt een PlasmaMade filter overwegen van ATAG.