Waarom krijg ik een te grote of te kleine vlam bij mijn gaskookplaat?

Voordat je verder gaat

Een te grote of een te kleine vlam kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

• Is het toestel nieuw? Neem dan contact op met je installateur;
    • Er kan een knik/verstopping in de gasleiding zitten.
    • Controleer of het apparaat geschikt is voor je type gas (butaan/aardgas).
  • Gaat het om de laagste stand en werkt sudderen niet? Alle vlammen zijn afgesteld op de juiste mengverhoudingen. De kleinstand van de grote branders is altijd hoger dan de kleinstand van de kleine branders. Tip: probeer een vlamverdeler, verkrijgbaar bij winkels met huishoudelijke attributen.
  • Heb je het apparaat al langer en werkte het voorheen goed? Controleer alle zichtbare onderdelen op eventuele vervuiling.

Hoe los je dit probleem op?
Het kan gevaarlijk zijn om het probleem zelf op te lossen. Maak een afspraak met een ATAG monteur .