Hoe stel ik de klok van mijn oven in en blijft deze zichtbaar?

Het instellen van de ovenklok verschilt per modelnummer. Stel de klok van je oven in volgens de ATAG handleiding.

Bij sommige ovens en (combi)magnetrons verdwijnt de tijd uit het scherm als het toestel in de stand-by functie staat. Lees in de handleiding hoe je de instelling wijzigt zodat de klok altijd zichtbaar is op het scherm.

Deze informatie kan in de handleiding op twee plekken staan: bij de klok instellingen of bij de stand-by instellingen.

Tijd instellen oven en combimagnetron met modelnummer OX4592C, OX4511C, OX6511C, OX6592C, CX4511C, CX4592C

Bij de ovens OX4592C, OX4511C, OX6511C, OX6592C, CX4511C, CX4592C kan het zijn dat er een verkeerde beschrijving in de handleiding staat voor het instellen van de klok. Probeer in dat geval beide opties om de tijd in te stellen:

Optie 1: De Selectieknop heeft wel een instellingen symbool

1. Draai de Selectieknop naar rechts en houd de knop 3 seconden ingedrukt om het menu 'Instellingen' te openen.
  2. Draai aan de Selectieknop om de tijd in te stellen.
  3. Bevestig de instellingen door op de Start/stop-toets te drukken. Druk daarna nog een paar keer op de Start/stop-toets om het instellingenmenu te verlaten.
    Als je nergens op drukt, worden de instellingen na drie seconden automatisch opgeslagen.

Optie 2: De Selectieknop heeft geen instellingen symbool

1. Druk 2 keer op de Timer-toets.
  2. Draai aan de Selectieknop om de tijd in te stellen.
  3. Bevestig de instellingen door op de Start/stop-toets te drukken.
    Als je nergens op drukt, worden de instellingen na drie seconden automatisch opgeslagen.

Stand-by stand in en uitschakelen.