Hoe verwijder ik vocht of vuil tussen de ruiten van mijn oven of magnetron?

Vocht tussen de ruiten 

Tijdens het gebruik van je oven of (combi)magnetron komt er vocht vrij, hierdoor ontstaat condens tussen de ruiten van de deur. Deze vocht vlekken ontstaan vaak op dezelfde plek: links, rechts en onderin. Dit is de normale werking van het apparaat, het vocht verdwijnt vanzelf. 


Verdwijnt het vocht niet vanzelf of zit er vuil tussen de ruiten, lees dan hieronder hoe je dit schoonmaakt. 


Tips om het zelf te doen 

Let op: deze tips zijn op eigen risico. Doe voorzichtig!


Bij sommige (combi)magnetrons en ovens is het mogelijk om zelf de buitenruit te demonteren en ertussen schoon te maken. Dit geldt niet voor alle apparaten, als het wel mogelijk is dan vind je de beschrijving in de handleiding


Is het voor je (combi)magnetron of oven niet toegestaan om zelf de buitenruit te demonteren, lees dan de onderstaande tips of maak een afspraak met een monteur.

  • Gebruik een lang dun voorwerp om via de onderkant vuil tussen de ruiten weg te halen.

  • Piepschuim tussen de ruiten 
  • Is de oven of magnetron nieuw en zit er piepschuim tussen de ruiten? Neem dan contact op met onze klantenservice
  • Wil je het zelf proberen weg te halen? Zet dan de stofzuiger aan de onderkant van de ruit en zuig de piepschuimkorreltjes op.


Goed om te weten 

De openingen tussen de ruiten van de deur dienen voor ventilatie en koeling van de ruiten tijdens het gebruik, dit voorkomt dat de ruiten aan de buitenkant te warm worden. Er kan vocht/condens of vuil tussen de ruiten komen via deze openingen. Dit is een eigenschap van het apparaat en staat vermeld in de veiligheidsvoorschriften. De garantievoorwaarden zijn niet van toepassing op eigenschappen van een apparaat. 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.