Hoe werkt de reinigingsfunctie van mijn oven?

Voordat u verder gaat

• Niet elke oven heeft een reinigingsfunctie.
  • Raak de oven tijdens het reinigingsprogramma niet aan. De buitenkant van de oven kan heet zijn.
  • Instructies verschillen per type oven. Lees in de ATAG handleiding hoe de reinigingsfunctie van uw oven werkt.

Reinigingsfunctie

Ik heb een ATAG MAGNA of Matrix oven met Aqua Clean functie:

1. Giet 150 milliliter op de bodem van de koude oven.
  2. Selecteer Extra's.
  3. Selecteer Reinigen.
  4. Bevestig het programma.
  5. Het schoonmaken duurt 30 minuten. Open de ovendeur niet.
  6. Haal het achtergebleven vuil weg met een (microvezel)doek.

Bij de Aqua Clean functie wordt het water op de magnetronstand verwarmd waardoor een luchtvochtigheid van 100% ontstaat. Dit helpt om uw oven makkelijker schoon te maken.

Ik heb een ATAG oven met pyrolyse reinigingssysteem:

1. Haal voor het starten van de pyrolyse reiniging de roosters en bakplaten uit de oven die niet geschikt zijn voor het reinigingsprogramma.
  2. Verwijder ook de zijroosters als deze niet voorzien zijn van telescopische rails.
  3. Maak uw oven schoon volgens de ATAG handleiding.