Hoe doseer ik het glansspoelmiddel in mijn vaatwasser?

Voordat je verder gaat

  • Gebruik alleen glansspoelmiddel dat geschikt is voor huishoudelijke vaatwassers.
  • Gemorst middel leidt tot schuimvorming in de vaatwasser. Verwijder het ernaast gegoten glansspoelmiddel met een doekje.
  • Er is genoeg glansspoelmiddel aanwezig als het lampje voor het bijvullen van het middel niet meer brandt.

Glansspoelmiddel doseren
Doseer het glansspoelmiddel volgens de ATAG handleiding van je apparaat. Dit verschilt per type vaatwasser. Verhoog de dosering als het droogresultaat onvoldoende is. 


Voor het beste resultaat adviseren wij om losse componenten te gebruiken: reinigingsmiddel, glansspoelmiddel en zout. De vaatwasser doseert dan op het juiste moment tijdens het programma de juiste hoeveelheid van de componenten. 


3-in-1 vaatwastablet 

Gebruik je 3 in 1 vaatwastabletten? Kijk dan op de verpakking van de vaatwastabletten of en hoeveel glansspoelmiddel je moet toevoegen. 


Gebruik je naast de 3 in 1 tabletten geen extra glansspoelmiddel en ben je tevreden met het droogresultaat? Dan kun je afhankelijk van het model vaatwasser de glansspoelindicatie uitschakelen. In de handleiding van je vaatwasser staat of dit mogelijk is en hoe je dit uitschakelt. Staat het niet in de handleiding, dan is het niet mogelijk om de glansspoelindicatie uit te schakelen.

3-in-1 vaatwasgel 

Gebruik je ATAG 3-in-1 vaatwasgel? Deze vaatwasgel bestaat uit afwasmiddel, glansspoelmiddel en filterzout. Afhankelijk van de waterhardheid in je regio , hoef je in de meeste gevallen geen extra glansspoelmiddel toe te voegen.   


Als je geen glansspoelmiddel gebruikt maar wel de afgifte hebt ingesteld, dan zal de machine of je ConnectLife™ app een melding blijven geven dat het glansspoelmiddel bijgevuld moet worden. 

Deze melding zet je uit door de glansspoelafgifte instellingen op 0 te zetten.


Let op: de ATAG 3-in-1 vaatwasgel is alleen geschikt voor  de nieuwe Premium Green vaatwassers. 


Hoe nu verder? 

  • Verhoog de dosering als er druppels of druppelvlekken achterblijven op de vaat.
  • Verlaag de dosering als er een olieachtige waas achterblijft op de vaat.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.