Waarom veroorzaakt mijn apparaat kortsluiting?

Is je apparaat nieuw en ontstaat de kortsluiting bij het eerste gebruik? Dan is de aansluiting fout, neem contact op met de installateur om de aansluiting te controleren.

Één van de oorzaken kan een dubbele aardlekschakelaar op de kookgroep in de meterkast zijn. Dit is te herkennen aan meerdere (oranje) Testknopjes op de kookgroep zoals in onderstaande afbeeldingen. Dit is van toepassing op apparaten die op meerdere fasen aangesloten zijn zoals een kookplaat of fornuis.

Gebruikt je het apparaat al langere tijd, dan heeft het toestel een technisch probleem.

Controleer het volgende:

• Is er een schakelaar om of zijn er stoppen doorgeslagen in de meterkast?
  • Zijn er meerdere apparaten met een hoog stroomverbruik aangesloten op dezelfde groep? Sluit dan je apparaat aan op een andere groep.
  • Wanneer wordt de kortsluiting veroorzaakt? Denk aan:
    • Bij het gebruiken van een bepaalde kookzone.
    • Bij het gebruiken van de magnetronfunctie.
    • Bij het gebruiken van de grillfunctie.

Hoe lost u dit probleem op?
Maak een afspraak met een ATAG monteur en omschrijf wat je hebt gecontroleerd.