Foutcode inductiekookplaat IG9071MTB1E/A6

Zoek de (fout)code van je inductiekookplaat IG9071MTB1E/A6 (275033-06).

Er klinkt continu een geluidssignaal
De kookplaat is verkeerd aangesloten

Een installateur moet dit probleem verhelpen.

Na het instellen van de hoogste stand verschijnt bij gebruik van een koude pan storingscode F0

Na het instellen van de hoogste stand verschijnt bij gebruik van een koude pan storingscode F0.

De temperatuurvoeler (ntc) registreert niet snel genoeg een temperatuurstijging van de zone. Hierdoor verschijnt de storingscode F0.

Schakel in dit geval de kookzone uit en selecteer direct hierna eerst een lage stand. Schakel na enige tijd door naar de hoogste stand. De storingscode zal nu niet verschijnen.

Storingscode F00
Er is een toets vuil, defect of er ligt een voorwerp op

Maak de glasplaat schoon. Leg geen voorwerpen op het bedieningspaneel. De foutcode kan ook weergegeven worden tijdens het schoonmaken van de glasplaat, bijvoorbeeld doordat er water op de toets(en) komt. Nadat de glasplaat droog of schoon is gemaakt moet de melding verdwijnen. Indien dit niets oplost moet een monteur het probleem verhelpen.

Storingscode F01-F11

Toets te lang ingedrukt of er zit vocht in het apparaat

Maak de glasplaat schoon. Druk korter op de toets. Leg geen voorwerpen op het bedieningspaneel. Indien dit niets oplost moet een monteur het probleem verhelpen.

Storingscode F1-F6

Er is een probleem met de elektronica

Een monteur moet dit probleem verhelpen.

Storingscode F8
Te hoge temperatuur van de elektronica

De elektronica in de kookplaat is oververhit. Schakel tijdelijk een lagere stand in.

Storingscode F9 of FA
De kookplaat is verkeerd aangesloten

Een installateur moet dit probleem verhelpen.

Storingscode F99
Twee toetsen tegelijk bediend

Bedien één toets tegelijkertijd of reinig te glasplaat.

Meer informatie.

Zelf oplossen?

Vaak kun je een storing zelf oplossen, bijvoorbeeld door het apparaat te resetten: haal de stekker uit het stopcontact. Wacht twee minuten en zet daarna de stroom er weer op. Kun je niet bij de stekker, zet dan de juiste groep in de meterkast uit.

Handleiding en andere documenten

In de handleiding vind je ook informatie over foutmeldingen van je apparaat. De handleiding en andere documentatie zoals een installatievoorschrift en inbouwmaten, vind je in artikel Documentatie inductiekookplaat IG9071MTB1E/A6.