Hoe bouw ik het type gas van mijn gasfornuis of gaskookplaat om?

Voordat je verder gaat

Laat het ombouwen altijd uitvoeren door een erkende installateur om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Is het mogelijk om mijn gasfornuis of gaskookplaat om te bouwen?

Ja, voor sommige gasfornuizen en gaskookplaten is het mogelijk om deze met een ombouwset om te bouwen naar butaangas of propaangas.

Wel

Als het wel kan, dan is er wel een ombouwset beschikbaar, dit staat in de specificaties.

Niet

Het kan niet als:

• In de specificaties niets vermeld staat over een ombouwset.
  • Je toestel 10 jaar of ouder is.
  • Je het toestel wilt ombouwen naar gebruik voor Duits gas.

Waar vind je de specificaties?

Je vindt de informatie over een ombouwset en het bijhorende ombouwvoorschrift op onze website bij de specificaties van je apparaat. De specificaties vind je als volgt:

1. Vul het modelnummer van je gaskookplaat of gasfornuis in de zoekbalk in.
  2. Open de documentatie.
  3. Onder het kopje Extra Toestelinformatie open je de specificaties.
  4. In het specificatieblad vind je onder het kopje Accessoires een ombouwset.

Bijvoorbeeld:

Mijn gaskookplaat of gasfornuis staat niet op de website

Kun je de informatie voor jouw toestel niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Hoe bestel ik een ombouwset?

Vanwege gevaar bij onbekwame installatie, is het voor particulieren niet mogelijk om een ombouwset te bestellen. Bestel deze via een erkend installateur.