Waarom zie ik een oranje of gele vlam bij de gaskookplaat?

Geeft je gaskookplaat of gasfornuis oranje of gele vlammen? Dat betekent dat er een tekort aan zuurstof is, dit kan meerdere oorzaken hebben.

Hoe los je dit probleem op?

Controleer de volgende punten om het op te lossen:

• Is het toestel nieuw? Mogelijk is de gaskookplaat of het gasfornuis niet goed ingebouwd of aangesloten, neem contact op met je installateur.
  • Liggen de branderdelen goed?
  • Zijn de bougies schoon en droog?
  • Beluchting:
    • Is er voldoende toevoer van verse lucht voor een goede ventilatie? Zet eens een raam of een ventilatierooster open tijdens het koken.
    • Controleer of de luchtaanzuiging vrij is, en of de luchtsleuven aan de achterzijde van het toestel (indien aanwezig) niet geblokkeerd of dicht gekit zijn.
  • Is je gaskookplaat of gasfornuis geschikt voor het type gas dat je gebruikt (flessengas/aardgas)? Let hierbij ook op dat gas in andere landen dan Nederland ook een andere samenstelling kan hebben.

Heb je het bovenstaande gecontroleerd en is de vlam nog steeds oranje of geel? Maak dan een afspraak met een ATAG monteur