Hoe kan ik de ‘op afstand’ modus van mijn wijnklimaatkast in- en uitschakelen (Remote Control)?

Om een wijnklimaatkast op afstand te bedienen met de ConnectLife™ app, moet je van tevoren de ‘Op afstand’ modus op het apparaat inschakelen. Dit wordt ook wel de ‘Remote Control’ genoemd.

 

Voordat je begint

Zorg er eerst voor dat je de ConnectLife™ app hebt geïnstalleerd op een smartphone/tablet en dat je een geregistreerd ConnectLife™ account hebt aangemaakt. Daarnaast is het ook belangrijk dat het apparaat verbonden is met het Wifi-netwerk en met de smartphone/tablet via de app. Je vindt hieronder instructies voor het downloaden van de app, het aanmaken van een account en het verbinden met een apparaat.



Goed om te weten

Na het verbinden met het apparaat via de ConnectLife™ app is het bij sommige wijnklimaatkasten mogelijk om het apparaat te monitoren en deels al te bedienen op afstand met lage veiligheidsrisico functies zoals het (kinder)slot, de verlichting en statistieken. Voor functies zoals temperatuur- en luchtvochtheidwijzigingen, is het nog wel nodig om de ‘Op afstand’ modus in te schakelen. Bij wijnklimaatkasten blijft het monitoren en bedienen altijd actief tenzij je dit zelf deactiveert en volledig uitschakelt.

 

Staat alles gereed? Volg dan de onderstaande stappen voor het in- en uitschakelen van de ‘op afstand’ modus:


‘Op afstand’ modus inschakelen


  • Vrijstaande 3-zones en de onderbouw klimaatkast.
  1. De verbindingsstatus hoort een wit statisch Wifi-symbool aan te geven. Dit betekent dat de ‘op afstand’ modus nog is uitgeschakeld, maar dat het apparaat wel verbonden is met het Wifi-netwerk en de cloud. Dit houdt ook in dat je het apparaat kunt monitoren en al deels op afstand kunt bedienen.
  2. Open het menu via het display van de wijnklimaatkast.
  3. Ga naar Instellingen.
  4. Druk op Netwerkverbinding.
  5. Ga naar Remote Control.
  6. Sleep de Remote Control Aan. De ‘Op afstand’ modus is ingeschakeld.
  7. Het apparaat staat gereed om op afstand te worden bediend met de ConnectLife™ app.


  • Vrijstaande 1-zone klimaatkast

Bij 1-zone wijnklimaatkasten is de ‘op afstand’ modus automatisch ingeschakeld na het verbinden met de ConnectLife™ app  en het Wifi-netwerk. Hierbij is het niet nodig om deze nog als extra stap handmatig in te schakelen. De verbindingsstatus hoort een wit statisch Wifi-symbool aan te geven. Dit geeft aan dat het apparaat verbonden is met het Wifi-netwerk, de cloud en dat de ‘op afstand’ modus automatisch is ingeschakeld.


‘Op afstand’ modus (volledig) uitschakelen


  • Vrijstaande 3-zones en de onderbouw klimaatkast.
  1. Open het menu via het display van de wijnklimaatkast.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Druk op Netwerkverbinding.
  4. Ga naar Remote Control.
  5. Sleep de Remote Control Uit. De ‘op afstand’ modus is gedeactiveerd.


Let op, na het uitschakelen van de ‘Op afstand’ modus is het nog wel mogelijk om het apparaat deels te monitoren met de lage veiligheidsrisico’s functies. De rest van de ‘Op afstand’ functies zijn uitgeschakeld.


  • Vrijstaande 1-zone klimaatkast

Deactiveren is niet van toepassing bij de 1-zone wijnklimaatkasten, omdat de ‘Op afstand’ modus automatisch aanstaat. Volg de stappen in de volgende alinea om dit volledig te kunnen uitschakelen.

 

‘Op afstand’ modus volledig uitschakelen

Wil je ‘Op afstand’ alle monitor- en bedienfuncties volledig uitschakelen?

Dit kan op twee manieren: het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het apparaat of het apparaat ontkoppelen van de app.


  • Wifi-verbinding uitschakelen op het apparaat

Bij het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het apparaat wordt de verbinding met alle gebruikers verbroken. Je kunt het apparaat nog steeds zien in de ConnectLife™ app. Dit wordt weergegeven met een verbroken Wifi-signaal symbool. Dit houdt in dat er geen signaal of data meer van het apparaat naar de app wordt gestuurd. Het is nog wel mogelijk om informatie te verkrijgen over het apparaat zoals het bekijken van de handleiding. De Wifi-verbinding kan weer gemakkelijk worden ingeschakeld. De gebruikers hoeven niet opnieuw met het apparaat  te verbinden, omdat de verbinding automatisch wordt hervat. 


  • Apparaat ontkoppelen van de app

Bij het ontkoppelen verbreek je de verbinding tussen het apparaat en de ConnectLife™ app. Het apparaat zal na het ontkoppelen niet meer zichtbaar zijn in de app. Je vindt hier instructies voor het ontkoppelen van apparaten.

 

Let op, als je na het ontkoppelen opnieuw met apparaten wil verbinden, dan zal je alle stappen opnieuw moeten uitvoeren voor het verbinden met de ConnectLife™ app.  

 

Meer informatie

 

 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.