Waarom draait mijn vaatwasser alleen op ECO-stand?

Vaatwassers zijn zo geprogrammeerd dat de ECO-stand de eerste keuze is. Kun je geen ander programma kiezen? Dan is er een probleem in de software of hardware van het toestel.

Hoe los je dit probleem op?

Software

Reset je vaatwasser door het toestel stroomloos te maken. Haal de stekker 60 seconden uit het stopcontact en doe hem er omgekeerd weer in. Is de stekker niet zichtbaar? Zet dan de juiste zekering/groep in de meterkast om en schakel hem na 60 seconden weer in.

Heeft resetten geen resultaat? Maak dan een afspraak met een monteur

Hardware

Een knop van de bediening is kapot. Dit kun je niet zelf oplossen, maak een afspraak met een monteur.

Hoe werkt de ECO-stand?

Tijdens gebruik van de ECO-stand ligt het toerental lager en neemt het programma langer de tijd om het vuil los te weken.

Daarom is de duur van de ECO-stand langer dan de andere programma's. De ECO-stand verbruikt minder water dan wanneer je met de hand afwast.

Omdat de ECO-stand met een lagere temperatuur wast raden wij wel aan om wekelijks een intensief programma te draaien.