Hoe sluit ik mijn inductiekookplaat aan?

Voordat je verder gaat

• Het monteren en inbouwen van een inductiekookplaat verschilt per type. Lees altijd de ATAG handleiding en het installatievoorschrift van je apparaat.
  • Op onze website staat bij de specificaties van je inductiekookplaat of inductiefornuis de aansluitwaarde vermeld. Is de aansluitwaarde 7400W of hoger, sluit de kookplaat dan altijd aan op 3 fasen. Een kookplaat tot maximaal 7400W sluit u aan op 2 fasen of een kookgroep. Lees in dit artikel meer over 1,2,3 fasen aansluitingen: Waar houd je rekening mee met een 1,2 of 3 fasen aansluiting?

Inductiekookplaat aansluiten

Mijn inductieplaat heeft een standaard stekker

• Je kunt de kookplaat zelf op het stopcontact aansluiten.

Mijn inductiekookplaat heeft een afwijkende stekker (perilex)

• Wij raden je aan je inductiekookplaat niet zelf aan te sluiten. Schakel altijd een erkend installateur in.
    Perilex stopcontacten zijn op verschillende manieren aangesloten, daarom raden wij je aan om de aansluiting door een erkend installateur te laten meten en aansluiten.

Let op: het is niet mogelijk om bij een kookplaat met een standaard stekker deze te veranderen naar een perilex stekker.