Hoelang kan ik mijn apparaat op afstand bedienen (Remote Control)?

De ‘Op afstand’ modus maakt het met de ConnectLife app™ mogelijk om apparaten op afstand te monitoren en te bedienen. Dit wordt ook wel de ‘Remote Control’ genoemd. Deze modus heeft na het inschakelen hiervan een tijdslimiet dat per product verschilt.

Goed om te weten

Na het verbinden met het apparaat via de ConnectLife™ app kun je al gebruikmaken van lage veiligheidsrisico functies. Voor het gebruikmaken van de ‘Op afstand’ modus, moet je dit eerst inschakelen, instellen en/of starten op het apparaat. De instructies hiervoor verschillen per product. Je vindt hieronder per product meer informatie over de lage veiligheidsrisico functies en de stappen voor het in-en uitschakelen van de ‘Op afstand’ modus:

Tijdslimieten

Is het gelukt om de ‘Op afstand’ modus in te schakelen? Dan vind je hieronder de tijdslimieten van de ‘Op afstand modus’ van alle producten:

• Koelkast, vriezers en koelvriescombinaties

Het monitoren en bedienen op afstand bij koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties blijft altijd actief tenzij je dit zelf uitschakelt.

• Vaatwassers

Na het verbinden met de app blijft het monitoren en het bedienen van lage veiligheidsrisico functies op afstand bij vaatwassers altijd actief, tenzij je dit zelf uitschakelt. Het instellen en aansturen van programma’s na het inschakelen van de ‘Op afstand’ modus, ook wel het ‘starten op afstand’ genoemd, heeft wel een limiet. Daarom moet de ‘Op afstand’ modus per gebruik opnieuw op het apparaat worden gestart. Daarnaast wordt het ‘starten op afstand’ automatisch gedeactiveerd als de deur niet binnen 2 minuten wordt gesloten. Als de deur na het starten wel is gesloten, dan wordt het ‘starten op afstand’ gedeactiveerd als je de deur weer opent.

• Ovens

Het monitoren en het bedienen van lage veiligheidsrisico functies op afstand blijven bij ovens na het verbinden met de app altijd actief, tenzij je dit zelf uitschakelt. Het instellen en aansturen van programma’s op afstand (starten op afstand) heeft vanwege veiligheidsredenen een limiet van 24 uur. Daarom moet de ‘Op afstand’ modus per gebruik of na het verstrijken van 24 uur op het apparaat opnieuw worden gestart. Als de deur na het starten is gesloten, dan wordt het ‘starten op afstand’ gedeactiveerd als je de deur weer opent.

• Wijnklimaatkasten

Na het verbinden met de app en het inschakelen van de ‘Op afstand’ modus blijft het monitoren en bedienen op afstand bij wijnklimaatkasten altijd actief, tenzij je dit zelf uitschakelt.

• Inductiekookplaten

Inductiekookplaten kunnen vanwege veiligheidsredenen niet op afstand worden bediend. Met de ConnectLife™ app heb je wel de mogelijkheid om de kookplaat te monitoren na het verbinden met het Wifi-netwerk en de app. Het is ook mogelijk om informatie te verkrijgen over het apparaat zoals het bekijken van de handleiding en tips. Het monitoren blijft altijd actief, tenzij je dit zelf uitschakelt.

• Afzuigkappen

Het monitoren en het bedienen van lage veiligheidsrisico functies op afstand blijven bij afzuigkappen na het verbinden met de app altijd actief, tenzij je dit zelf uitschakelt.