(Combi-)stoomovens

Hoe vul en reinig ik het waterreservoir van mijn combi-stoomoven?

Wilt u weten hoe u het waterreservoir vult en schoonmaaktRaadpleeg de handleiding van uw combi-stoomoven. 

 

Het is belangrijk om het waterreservoir te legen, reinigen en drogen voor u hem opnieuw gebruikt. Vul het reservoir vlak voor het volgende gebruik. 

 

Hoe kan het dat mijn combi-stoomoven nog steeds om water vraagt na een kookproces? 

Na het kookproces wordt het overgebleven water in het stoomsysteem teruggepompt in het waterreservoir. Hierbij is wat geluid hoorbaar. Eerst wordt er water in het stoomsysteem gepompt om te voorkomen dat er te heet water wordt teruggepompt. Het kan dus voorkomen dat het systeem om water vraagt ook al is het kookproces afgelopen.  


Feedback geven.

Hoe kan ik mijn combi-stoomoven ontkalken en schoonmaken?

De manier van schoonmaken en ontkalken verschilt per oven, raadpleeg uw handleiding voor de juiste schoonmaaktips. 


Ontkalker bestellen

In onze keukenserviceshop kunt u ontkalker bestellen. Gebruik een ontkalker die niet agressief is. Dit kan een ontkalker zijn voor bijvoorbeeld espressomachines maar ook ontkalkers op basis van plantaardige producten. Lees altijd de bijsluiter van een ontkalker. 


Ontkalken van de oven 

Tijdens het stoomproces blijven mineralen achter in het stoomsysteem. Door het gebruik van water in de watercontainer van uw combi-stoomoven kan er sprake zijn van kalkvorming na enige tijd.  Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat je apparaten minder goed werken. De waterleidingen in je apparaten kunnen verstopt raken, waardoor ze sneller stuk gaan. Op de display van de oven verschijnt een bericht wanneer u het apparaat moet ontkalken. Ontkalk uw combi-stoomoven tijdig.  


In de watertank zit een filter of sponsje, in de handleiding vindt u een beschrijving voor het schoonmaken hiervan.


Voorbeeld video over het ontkalken van de oven.


Schoonmaken van de oven 

Reinig de oven regelmatig om te voorkomen dat vet- en voedselresten zich ophopen, vooral op de oppervlakken aan de binnen- en buitenkant, de deur en de afdichting. U kunt de oven schoonmaken met schoonmaakdoek en een warm sopje van afwasmiddel of allesreiniger. 

 

Schoonmaken met de steam clean functie 

Stoomovens beschikken ook over een stoomreinigingsfunctie, deze kunt u gebruiken voor het reinigen van de oven. De vlekken worden los gestoomd en zijn na afloop van het programma, met een doek, makkelijker te verwijderen. Deze functie kunt u alleen gebruiken wanneer de oven volledig is afgekoeld. 

 

Meer informatie 

 


Feedback geven.

Waterhardheid van de combi-stoomoven controleren en instellen

Wilt u de waterhardheid controleren of aanpassen? Dit kunt u doen via de display van uw combi-stoomoven. Dit verschilt per type combi-stoomoven, kijk daarom in de handleiding van uw apparaat.

Heeft u een waterontharder? Onthard water is prima om te gebruiken voor de stoomoven. Stel in dit geval de waterhardheid van de combi-stoomoven in op de laagste stand. 

 

De waterhardheid controleren
Voor informatie over de hardheid van het water in uw regio kunt u terecht bij uw plaatselijke waterschap. Via de website en het afschrift van uw waterrekening kunt u de waterhardheid inzien. 


Feedback geven.

De kinderslotfunctie of toetsvergrendeling in- of uitschakelen van de combi-stoomoven
  • Instructies verschillen per type combi-stoomoven. Lees in de ATAG handleiding van uw apparaat hoe het kinderslot van uw combi-stoomoven werkt. 
  • Het bedieningspaneel van de oven kan worden vergrendeld met het kinderslot om onbedoeld gebruik van de oven te voorkomen.  

Afhankelijk van het model van uw stoom-oven, kunt u het kinderslot of de toetsvergrendeling aan- of uitzetten. 

Kinderslotfunctie   1. Druk tegelijkertijd op beide navigatietoetsen (links en rechts) en houd deze ingedrukt. Het apparaat wordt daarmee vergrendeld.  
  2. Er wordt een pop-up weergegeven. Na 3 seconden sluit de pop-up met de tekst Toetsvergrendeling is actief. De huidige staat van het apparaat is zichtbaar.  
  3. Voordat u het apparaat weer kunt inschakelen, dient u eerst de toetsvergrendeling te deactiveren. U kunt de toetsvergrendeling deactiveren door opnieuw tegelijkertijd op beide navigatietoetsen links en rechts te drukken.           

Toetsvergrendeling U schakelt de toetsvergrendeling in door de slot toets net zolang in te drukken totdat de toetsvergrendeling inschakelt.     
                

Goed om te weten 

  • Als u de toetsvergrendeling activeert terwijl een bereidingsproces in gang is, wordt het proces voortgezet.  
  • Als u tijdens de toetsvergrendeling op een toets drukt, wordt opnieuw de tekst Toetsvergrendeling is actief weergegeven. 
  • De stoptoets is tijdens de vergrendeling nog wel actief. Als het apparaat wordt uitgeschakeld, stopt het bereidingsproces. 

Feedback geven.