Hoe maak ik verbinding tussen mijn smartphone/tablet en een apparaat?

Het verbinden van een apparaat met een smartphone of tablet is mogelijk met de ConnectLife™ app.

Voordat je begint

Maak een foto van het complete typeplaatje, voordat je het apparaat inbouwt en installeert. Dit is altijd handig om bij de hand te hebben bij vragen over het toestel. Hier vind je instructies voor het vinden van het typeplaatje. Daarnaast is het ook belangrijk om van tevoren de ConnectLife™ benodigdheden te verzamelen.

Instructies voor het verbinden van een apparaat

In de onderstaande video staan de instructies voor het verbinden van een apparaat met een smartphone of een tablet.

Stap 1: Download de ConnectLife app

Klik hier voor het downloaden van de ConnectLife™ app.

Stap 2: Account aanmaken

1. Open de app en ga vanaf de startpagina naar maak een ConnectLife™ account aan.
  2. Vul een e-mailadres in en een maak een wachtwoord aan.
  3. Lees en accepteer de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.
  4. Zie de verificatiecode in de mail van het opgegeven e-mailadres.
    Let op, de verificatiecode kan ook in de ongewenste e-mail terechtkomen.
  5. Voer de verificatiecode in op de app. Let op, de verificatiecode is 10 minuten geldig.
  6. Voer jouw persoonlijke gegevens in.
  7. Druk op Volgende en de app is klaar voor gebruik.

Stap 3: Apparaat toevoegen

1. Ga vanaf de startpagina naar Apparaten toevoegen of naar het ‘+icoontje en druk op Voeg toestel toe.
  2. Kies de apparaat categorie van het apparaat.

Stap 4: Apparaat verbinden

Je kunt het apparaat op twee manieren verbinden. Dit kan automatisch of handmatig. Wij adviseren om het verbinden automatisch uit te voeren. Mocht dit niet lukken, dan kan het ook handmatig.

Automatisch verbinden

1. Scan de QR-code van het apparaat met de fotocamera van jouw smartphone of tablet. Je vindt de code op het typeplaatje van het apparaat.
  2. Ga verder naar de alinea Vervolgstappen apparaat verbinden.

Handmatig verbinden

1. Vouw het Apparaatcode scannen menu in het fotocamerascherm van jouw smartphone of tablet uit en druk op Voer de code handmatig in.
  2. Voer de 37-cijferige apparaatcode (AUID-Code) van het apparaat in. Je vindt deze code op het typeplaatje.
  3. Druk op Volgende.
  4. Ga verder naar de alinea Vervolgstappen apparaat verbinden.

Vervolgstappen apparaat verbinden

1. Schakel de Wifi-modus in via het netwerkverbindingsmenu (NVM) in de display van het apparaat door de aangegeven stappen in de app te volgen. Deze modus herken je vaak aan een ‘C’ of ‘Conn’, dit staat voor ‘Connected’.

Let op, de stappen kunnen per apparaat verschillen. Voor een vaatwasser kunnen er andere stappen gelden dan voor een kookplaat. Daarnaast hoeft het Wifi-netwerk niet opnieuw worden ingesteld bij het toevoegen van een extra gebruiker. Dan wordt er ‘P’ of ‘Pair’ in de display aangegeven. Dit staat voor ‘Pairing’ en in dit geval kun je deze stap overslaan en verder gaan naar stap 5.

2. Maak vervolgens verbinding met het tijdelijke Wifi-netwerk genaamd ‘HIS-xxxx’ of ‘ConnectLife’ in de Wifi-netwerkinstellingen van jouw smartphone of tablet.

Let op, het is mogelijk dat er een notificatie verschijnt die aangeeft dat er geen internettoegang is, omdat de telefoon of tablet direct verbonden staat met het apparaat (maar nog niet met het Wifi-thuisnetwerk). Dit is een tijdelijk Wifi-netwerk, dat na het verbinden weer verdwijnt. Je kunt daarom deze melding negeren.

3. Keer terug naar de app en selecteer het Wifi-thuisnetwerk en voer het wachtwoord in.
  4. Wacht totdat het apparaat verbonden is. Aan een melding in de app en aan de weergave van het Wifi-netwerksymbool in de display van het apparaat is te zien of er verbinding is gemaakt.

Stap 5: Geef het apparaat een naam

1. Geef het apparaat een naam en selecteer de ruimte waarin het apparaat staat.
  2. Voer een naam in die je gemakkelijk kunt herkennen bijvoorbeeld ‘Vaatwasser Keuken’.
  3. Druk vervolgens op Opslaan.
  4. Gefeliciteerd, je hebt het apparaat succesvol gekoppeld. Veel gebruiksplezier!

Meer informatie

Lees hieronder meer informatie over het op afstand bedienen (Remote Control) van een apparaat met de ConnectLife™ app: